Ontwikkelingen: wat doet BlackBerry nu?

BlackBerry lijkt vaak iets van het verleden, in veel opzichten is dat ook zo. Toch is BlackBerry nog niet weg. Er zijn nog altijd miljoenen gebruikers wereldwijd en nog steeds maakt het bedrijf, naast software, ook smartphones.

Sterker nog, in 2021 staat een nieuwe telefoon op de planning. Deze nieuwe smartphone zal in veel opzichten lijken op de klassieke telefoon.

Zo heeft de nieuwe smartphone van BlackBerry een fysiek toetsenbord. Zoals we dat natuurlijk kennen van BlackBerry, maar toch bijzonder gezien er vrijwel geen smartphone meer geproduceerd wordt zonder een touchscreen toetsenbord.

Dat wil overigens niet zeggen dat het een hopeloos oude telefoon wordt vanaf het moment van uitkomen. De BlackBerry zal mogelijkheid hebben tot 5G en alle andere benodigdheden hebben die we kennen van moderne smartphones.

Wel is het nog de vraag in hoeverre je de beschikking gaat hebben over apps die je gewend bent van Apple of Android. BlackBerry zal hier een oplossing voor moeten verzinnen, omdat maar weinig ontwikkelaars de tijd en kosten zullen willen geven voor de ontwikkeling van een BlackBerry-app.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*