Een 3D printer kopen: welke kies je?

januari 30, 2019 0 Door Linkbuilder


Wie op zoek is naar een goede keuze, als het gaat om een 3D printer kopen, zal al snel ontdekken dat de mogelijkheden eindeloos lijken. Het is dan misschien wel zo dat er heel veel modellen geschikt zijn voor heel veel vormen van gebruik, maar dat is niet het enige punt van aandacht. Het is immers ook heel belangrijk om te bekijken welke opties je specifiek wel of juist niet nodig hebt om ermee aan de slag te kunnen gaan. Dit is dus ook precies wat het lastig maakt om de juiste te vinden.

In eigen huis gebruiken
Een 3D printer kopen om thuis te gebruiken wordt steeds meer de standaard. Dat betekent dus dat de compacte varianten een voorkeur genieten boven andere vormen. Daardoor is al direct een aantal modellen weg te strepen dat simpelweg te groot is. Daarnaast zijn er ook andere zaken die bij een keuze voor thuis een rol spelen. Denk aan het soort filament dat in de printer moet worden geplaatst. Dat het belangrijk is om al dit soort punten goed uit te zoeken lijkt voor zich te spreken. Let er desondanks toch op wanneer er een goede keuze voor een model moet worden gemaakt.

Wanneer juist wel een groot model?
Een 3D printer voor thuisgebruik was natuurlijk lang niet altijd de norm. Er zijn talloze zakelijke redenen om voor het aanschaffen van een apparaat aan te schaffen. Dat betekent echter wel dat naar hele andere kenmerken gekeken moet worden om er zeker van te zijn dat dit model het juiste model is. Denk bijvoorbeeld aan de mate van gemak om de printer te bedienen. Denk ook aan de stabiliteit van de printer. Dit soort zaken gaan juist op de werkvloer veel meer een rol spelen dan wanneer je er thuis mee aan de slag zou gaan als hobbyist.